Doktor Christoffer Tavic

11/08/2009

Nu sitter jag här ikväll igen med en kopp kaffe, och ska försöka hålla liv i min stackars lilla blogg,
Det är ju bara andra dagen så jag förmodar att det blir ganska okomplicerat. Att det kliar överallt på kroppen gör det däremot väldigt mödosamt, efter ett samtal med läkaren idag så ska jag inte ta någon extra tablett av kortison då jag tydligen redan var på en hög dos, jag får väl våndas igenom detta till på torsdag, blääh.

På tal om sjukdom, eller sjukvård, så har jag för inte så länge sedan kommit hem från skolan, (inte för att det har med medicin att göra)…fråga mig inte varför jag skriver så invecklat och osammanhängande, men jag lär mig, jag lär mig!

Efter en uppenbarelse, ingivelse jag inte kunde förneka i sommar, har jag valt att plugga till läkare. En livslång dröm, som jag haft sedan barnsben kommer förhoppningsvis gå i uppfyllelse, underbart! Vägen är lång och hård men jag skulle ångra mig otänkbart mycket på min dödsbädd om jag aldrig ens försökte, så först och främst ska jag göra med ”berättigad” till att komma in på läkarprogrammet, den resan startade jag alltså idag.

Det känns som om jag inte göra annat än pluggar, här och där, jag antar att det är för att jag aldrig riktigt trivts med vart de stråken skulle föra mig, det här däremot känns lika rätt som att en Ferrari ska vara röd, eller ett glas vatten för en uttorkad strupe, eller någon annan självklar allegori. Jag kan inte påstå att jag har haft några andra riktiga drömmar att försöka fullfölja, dock vill jag ha extremt mycket mer av livet än vad som hitintills har gett mig, jag vill resa och se hela världen, uppleva den ta på den lukta den känna den, jag vill ge liv till en egen familj...

Jag är så överfylld med kärlek att jag inte vet vad, mitt hjärta är som en djup brun som fylls på med mer och mer kärlek för var dag, och inte är det någon som kommer och tömmer den, tar sig en hink eller spann, det rinner över, massor av kärlek går till spillo, det är väl onödigt? Smaka! Den är inte förgiftad! Den är ren och äkta, klar som kristall. Bäst av allt, den är gratis! Woho!

Själv är jag också ikväll, ensam, eller riktigt ensam är man ju aldrig när man har en Sessi, hon känner sig rätt ensam hon också, var man än går så springer hon och mjauar framför fötterna på en, mjau mjau mjau mjau! MJAUUUUUUU! Pratade med Robin ikväll också, hans katt Leo har sprungit bort på landet, trist, men de kommer oftast tillbaka av sig själva till slut, och jag hoppas verkligen Leo gör det snart. Trist också att det tog slut med Cissi, det var min övertygelse, eller jag föreställde mig att de skulle vara tillsammans mycket längre. Men jag säger som Farmor ”Faller en står tusen åter”. Vem vet de kanske finner varann igen, livet och ödets vägar är sällan raka, mer som en labyrint, och det blir många senvägar i en sådan!

Nu när jag nämnde Robin kom jag och tänka på två andra vänner, som jag skulle vilja kalla de bästa vänner jag haft, Martin och Micke, de som jag har tillbringat mina senaste år med och skapat många fantastiska minnen tillsammans med (servitrisen på Pizza Hut är ett av de sista minnena, som ger mig ett leende på läpparna), försvann, ganska nära inpå från mitt liv. Det är tråkigt, väldigt tråkigt tycker jag, men det får jag acceptera, att de funnit sina vägar att gå, jag hoppas verkligen de finner lycka på dem. Det är väl så med vänner, flickvänner för den delen med, de kommer och går genom hela livet, det enda som kan vara säkert (eller borde) är att familjen består, vilket är en enorm skatt, och jag har de största och vackraste ädelstenarna i min. Tack, sannerligen.

Det ska bli spännande att se vad Gud har för planer för alla själar i denna karusell vi kallar liv, vilken resa det kommer att bli bara de närmsta åren! Kanske bäst att spänna fast sig. . .


Nedan, min Mjau :) Sessi! YEY :D
Mjau

Kommentarer
Postat av: Ado

Fortsätt att blogga, det är alltid lika kul och läsa.Glöm inte att uppdatera på facebook när du skrivit något nytt :)

2009-08-11 @ 18:42:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0