Drömmarnas cirkus centrum

30/08/2009

Tiden är inne för ännu ett blogginlägg. Undrar hur länge jag förmår föra denna blogg framåt, en del orkar flera år, varje dag! Inte är väl jag en sådan.

Söndag idag, vilans dag. Jag vilar ganska mycket varje dag jag :))) älskar att somna in, älskar att sova, då får jag drömma. Gud vad jag älskar att drömma. I drömmarnas värld händer så mycket, aldrig en tråkig stund, aldrig monotont, det är knappast inte så att man drömmar att man sitter och läser en bok, utan man drömmer om kolossala saker, onaturliga, overkliga saker, flyga t.ex. Man, färdas vidunderligt snabbt i drömmarna, ena stunden kan man stå på en strand, andra sitter man i en Ferrari och färdas mot ett oändligt mål, det är väl så i drömmar, man är härskaren i sin egen sfär, du kan ta vilken roll du vill, eller oftast i mitt fall tilldelas jag en roll, men oavsett är man alltid i centrum, för hela världen, för all kosmos händelser, en outtröttlig cirkus av makt, pengar, fantasifulla varelser och eufori, tillfälligheter i massor, välplanerade tillfälligheter som skapats av fantasin, fantasin för dig från Himalayas höga berg till de djupaste djup i Marianergraven, vad begränsar fantasin, ens kunskap? Ens värderingar? Insikt? Vilka föreställningar kan inte bli verklighet i drömmarnas land. Låt mig få vara den magiske kejsaren av drömmarna jag är i det giriga och egoistiska folkets värld.
Det börjar med hjärtesorg och slutar med själslig död, i mellan kommer ängslan sedan dödsångesten och i mellan de härskar drömmen. Kreativt färgar jag drömmarna med vad denna sinnessvaga jord har gett mig, jag antar att det är min fantasis bibliotek där det hämtas och konstrueras slott, skattkammare fyllda med guld och ädla stenar, jag undrar hur stort biblioteket är? Och om tjugo år? Alexandria? Hoppas! Låt mig återigen få sluta ögonen och bege mig till universums yttre slänter och glömma bort denna verklighet, men återigen ska man vakna och inse att allt bara var en dröm! Attans.

 

Och de sade till Mose: "Tala till oss du, så skall vi lyda. Men Gud får inte tala till oss; då kommer vi att dö." Mose svarade: "Var inte rädda! Det är för att sätta er på prov som Gud har kommit, och för att ni alltid skall frukta honom och inte synda."

 

En gammal vän gjorde inträde häromdagen, Michel, sju-åtta år sedan var det vi senast sågs. Men tiden tycktes nästan stått stilla, det var väldigt roligt att träffa dig och hoppas vi snart möts igen. Jag gillar din bil, good job! ;)

Något nytt om min sjukdom? Nej, knappast! Sjukdom och sjukdom, eftersom ingen vet var det är så är det onödigt att döma det, men en inflammation är det iaf.! Jag börjar må bättre och jag hoppas att detta kan lämna min kropp snart, så jag kan ta tag (!) i livet igen! Denna helt onödiga paus har varit riktigt tung att bära. Jag fick en adrenalin injektion senast jag var hos läkaren, symptomen försvann mycket fortare då, men jag vart helkonstig efteråt, blähä. Kortison dosen har sänkts från 30 till 20, och imorgon ska jag sänka den till 10 mg, ska även lämna blodprov och se om inflammationen ser ut att lämna mig i siffror. Anti-histaminerna har jag helt tagit bort, det känns väldans skönt att rensa kroppen från medicinerna, renande! Jag träffade även överläkaren på Ankaret som inte förstod varför jag åt 30mg av Cipralex då maxdosen är 20, nej inte jag heller egentligen, men det var vad den tidigare läkaren satte mig på, jag tyckte han var oerhört professionell så jag ifrågasatte aldrig det. Även om jag inte kände direkt några bra vibbar från denna man jag nu träffade gick jag med på att sänka min dos av Cipralex till 22,5 mg. Att ändra på signalsubstanserna i hjärnan känns lite underligt, lite skrämmande rättare sagt, vad vet man egentligen vad man skojar med här? Att jag dessutom åt 50 % mer än maxdosen får det ju att kännas ännu mer kusligt. Det finns inte ens några dokumenterade effekter på vad som kan hända vid doser över 20, men risken för och mängden biverkningar ökar ju radikalt. Helst av allt vill jag bli av med alla mediciner, jag är ju ändå bara tjugotre år så det är väl inte för mycket begärt? Vem jag än nu frågar…

Men jag tänker inte sluta med Orudis Retard (HEHE) än, den funkar otroligt bra på mej, en smärtstillande och inflammationshämmande medicin som används flitigt av de med reumatiska sjukdomar, jag märker direkt på morgonen om jag glömt att ta den kvällen innan. Jag ska till Karolinska, den 23e till deras reumatolog enhet, och se om jag har något sådant förfärligt, det känns inte riktigt som det, men såklart, jag måste och Vill testa alla möjliga vägar till att finna vad som är fel. Jag önskar att jag bara kunde tömma en liter blod och ge, HÄR TESTA ALLT NU FÖR FAN, istället för att ge några få stackars babyrör i veckan, omständigt!

 

Något annat!

Klockan kvart över sju på morgonen den 30 Juni 1908, ödelades 2000 Km² mark i Tungusk, Ryssland. Denna händelse kom att heta Tungusk-händelsen kort och gott. Frågan som jag tycker är intressant när det kommer till detta är att INGEN vet varför. Teorier finns så klart, det gör det alltid. Den mest troliga teorin är att det skulle vara en meteor, MEN det finns inga bevis för det heller liksom rester kvar eller något annat som skulle peka åt det hållet. Effekten av explosionen uppgick till ungefär 40 MEGATON (Miljoner ton), det är rätt mycket det, kan jämföras med ”Little Boy” som släpptes över Hiroshima, som hade en effekt på 15 Kiloton(Tusen ton).

Citat från ett ögonvittne: "Himlen delade på sig och en stor eld syntes. Man kunde inte utstå värmen som kom. Explosionen var öronbedövande [och min vän] S. Semenov blåste iväg tre sazhens [sex meter] över marken. När den varma vinden blåste förbi, skakade marken och kojorna. Torven skakades loss från våra innertak och glaset bröt sig lös ur fönsterramarna."

För en del av er som läser detta är det självklart en meteor, för mig, är det självklart något annat.

Nedan, skogen i Tungusk efteråt.

sibirien

 

I illustrerad vetenskap läste jag en artikel om ett sexkantigt moln som inte förändras av omkringfarande stormar eller något annat. Väldigt, VÄLDIGT intressant tycker jag! Hur kan ett moln vara fast? Hur kan det vara sexkantigt? Hur kan det inte påverkas av vindar? Vad gör detta ”moln” vad är detta moln? Forskarna har ingen aning om vad det är eller varför. Jag älskar dessa oförklarliga händelser som sker runt om i våran värld liksom i resten av universum, det visar oss hur små vi är, hur litet vårat förstånd är, hur vi bara är små små små pjäser i livets spel. Det finns massor av oförklarliga, onaturliga ting därute, lämna en kommentar om något ni känner till! :)

 

Nedan, en bild på molnet jag talade om, bilden i Illustrerad Vetenskap var mycket tydligare.

moln

Nu får det vara slut för den här gång, ciao!

 

Dagens citat: ” Gud skapade kvinnan så vacker för att mannen skulle älska henne. Han skapade henne också så korkad, så att hon skulle älska honom. ”


Kommentarer
Postat av: kungmeek

Fenomen är alltid roligt :).. Kan rekomendera en till blogg jag brukar läsa på jobbet. Om du finner det intressant bör du läsa alla hans inlägg. Det gjorde jag när jag fick reda på den!http://www.dn.se/blogg/markligheter

2009-08-31 @ 09:38:04
Postat av: moster

Intressant att läsa din blogg milijoner kramar med kärlek till dig från mig/Lillian

2009-08-31 @ 21:36:23
Postat av: Michael Tavic

Det där i Ryssland är ju intressant, där har även inträffat flera, oförklarliga, händelser genom åren. Meteor eller inte, detta var under Tsarens tid ( väl?) och förstår inte varför sanningen skulle undgått regeringen. Någon vet säkert svaret i alla fall :)

2009-09-03 @ 12:46:15
URL: http://kajjansblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0