Non compos mentis

26/08/2009

Nu var det ett antal dagar sedan jag komponerade* sist, det tjatas om att jag ska uppdatera bloggen oftare, men jag har inte riktigt haft ro och själsfrid nog till att sitta ner och skriva gallimatias. Fem dagar har gått sedan förra inlägget, och det är nu imorgon jag ska till läkaren igen på vårdcentralen för att fortsätta min utredning, hoppas de har något nytt att ge mig!

Förra vändan jag var så sjuk (för tre år sedan) i detta, stupade och föll också mitt psyke, jag har sedan dess haft alla tänkbara problem med panikångest, generell ångest och depression, jag tror inte att enkom detta fick mig att ”utveckla” mina psykiska problem, men det hade iaf. Den utlösande faktorn. Så jag har strövat fram och tillbaka på – Ankaret, en psykiatrimottagning i Handen, i nu två år blir det tror jag. Jag har fått mycket hjälp och vägledning därifrån, inte bara med mediciner utan även med terapi hos genuint bra psykologer, minsann. Dock har nu Carema Hjärnhälsan tagit över Ankaret och det har blivit något sorts luftslott.

Ska dithän imorgon och träffa en läkare, det kommer nog gå bra, det brukar det göra, de är ofta mycket mer förstående än newbie läkarna på vårdcentralen. Flitiga skulle man kunna kalla dem. Sen ska jag försöka hinna gå till banken innan lunch också, så det blir en stressig förmiddag.

Vad kan vi ta upp idag då, hm. Kan nämna att jag läste i tidningen igår att antalet elever som får MVG i samtliga ämnen har inte dubblats, inte tredubblats, inte TIO dubblats utan 28 (!) ggr dubblats! Mellan 1997-2007! Woosh! Det ni, tänk att vi blir så mycket smartare! Fantastiskt! Eller… Ja, det säger väl sig självt att Sveriges ungdomar knappast blir intelligentare, utan lärarna mer generösa. Vi berör inte det mer.

Här kommer annan intressant statistik som jag funnit: Självmord i Sverige år 2005 från Epidemiologiskt Centrum , Socialstyrelsen (2007). Antal självmord i Sverige, 2005, säkra och osäkra
         0-14 15-24 25-44 45-64  65+
Män      6       83     281    404   261
Kvinnor  5       40     123    193   120

Tänkvärt? Det tycker jag åtminstone, med tanke på att det inte ofta det talas om killars/mäns psykiska ohälsa, utan enbart hur dåligt unga flickor och kvinnor mår i dagens samhälle. Jag personligen har aldrig förstått mig på självmord riktigt, jag har aldrig sett det som någon utväg, jag har svårt att föreställa mig något så hemskt att jag måste gå och ta mitt liv för det, tur är väl det! Knack knack knack…

Borde man få ta sitt liv om man vill? Vilka anledningar, förevändningar skulle vara skäliga? Skulle dödshjälp vara tillåtet i Sverige? Hur ser du på dödstraff, rätt eller fel? Lämna gärna en kommentar, ni är dåliga på det! Berätta vad ni tycker! Vilka ämnen intresserar mina läsare? Vad skulle vara intressant för er att läsa? Jag har själv så dålig inbillningsförmåga (eeeh nej?) , skulle vara roligt att ta upp något som ni själva tänker på, vardagsproblem, kärleksproblem?

Jag har även fått en favorit Michael Jackson låt! Det ni, jag har aldrig riktigt kunna säga att en av hans låtar skulle vara bättre än någon av de andra, de är alla så otroligt lätta att älska, men nu på senare tid har jag verkligen upptäckt att en av låtarna är så perfekt att jag inte kan hålla fast vid det jag alltid ömkat med tidigare, Another part of me, perfekt. Perfekt. Synonymer till perfekt; Fulländad, Fullkomlig, Felfri, Mästerlig, Idealisk och numera även Another part of me. Se Live musik videon på Youtube och bevittna den renaste kärlek och känsla inför musiken genom hans dans och röst.

Det får avsluta dagens inlägg, (*)och jag hoppas liksom ni att nästa inlägg kommer vara bättre!

Dagens citat: ”Det är inte de stora bergen som gör att vi ger upp, utan småstenarna i skon.”

Nedan, när livet var som godast. Jag i röd skjorta :D (9c Söderbymalmsskolan - 2003)
9c

Kommentarer
Postat av: Michel_d

tjena man.. Got damn!! det var ett bra tag sen, det är michel inte din kusin den andra way way back... michel. vad gör du nu för tiden pluggar?? hehe.. fan skicka ditt mobil nummer till min mail.. så ringer jag dig..

2009-08-27 @ 04:12:18
Postat av: Robin B

Skön bild!! Those were the days eh! Älskar din blogg, fortsätt skriv! :D

ps. tjo michel! :]

2009-08-27 @ 18:08:48
Postat av: Anonym

HEJ ALLA!!!!Har du tagit bort någon av mina kommentarer jag har skrivit till dina inlägg Chris? Bara för det tänker jag inte skriva mina åsikter!

Dödsstraff USA - JA

Dödstraff SWEDEN - NEJ

2009-08-28 @ 08:53:01
Postat av: kungmeek

^

2009-08-28 @ 08:53:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0