Sjukilisjuk

25/09/2009

Man ska inte ropa hej förens man kommit över ån, jag trodde jag fann en bro över till andra sidan, där gräset var lite grönare, men det var bara en hägring. De senaste dagarna har varit ganska jobbiga, även om det inte varit likadant som för en månad sedan så har det varit värre än på länge. Jag trodde jag bara skulle bli friskare nu, men vad det än är, vill det inte riktigt ge med sig. Hopplöst är det, har varit på Karolinska, Huddinge Sjukhus, två gånger den här veckan, första gången träffade jag en läkare för undersökning, andra gången träffade jag samma läkare tillsammans med överläkaren där. Som vanligt kan de inte ge mig någon diagnos, dock tyckte jag det var väldigt trevliga, förstående och tillmötesgående, till skillnad från tidigare läkare jag träffat. De var intresserade av vissa provsvar, eller förvånade rättare sagt, jag hade för höga värden (på vissa specifika grejer, som jag inte kommer ihåg vad det hette >.<), vilket var underligt enligt dom, eftersom det är för låga värden som kan ge sådana här uttryck som jag upplever. Jag fick lämna några avancerade blodprov som skulle ta uppemot två veckor att få svar på, då dem är komplicerade att genomföra. Jag är väldigt sugen själv på att börja studera till läkare nu, ska göra högskoleprovet också, i vår tror jag det är första man kan göra det, vår och höst? Tror jag.. men de är giltiga i fem år så det är ju bra. Om man klarar sig bra, eller riktigt bra på provet så har man väldigt stor chans att komma in, om man får 2.0 (högst poäng) på provet kan man komma in på vilken skola och vilket program som helst i hela Sverige, Garanterat! Så ovanligt är det, men även 1.9 och 1.8 ger garanti plats, typ. Vi får se vad man kan få in där för poäng själv, om det inte går något vidare första gången kan man ju alltid göra om det, 350kr kostar det. En liten peng för vilka dörrar detta prov kan öppna.

 

Rånet då? Var det inte tufft? Riktigt skickliga de där grabbarna var oj oj oj som en film. Skulle inte förvåna mig om det blir en film i framtiden också, spännande :) det som förvånar mig ändå är ”Sveriges” attityd till polisen, speciellt när folk säger, även tidningar och tv-kanaler; VARFÖR SKÖT INTE POLISEN PÅ HELIKOPTERN? Då undrar man ju egentligen om man tänkt igenom sin fråga riktigt ordentligt. För det första, varför ska man skjuta på helikoptern? Eller varför ska de skjuta över huvud taget? Det rånade! RÅNADE! Det är ganska oskyldigt mot vilka andra brott det finns, ska man ta livet av dem för det? För att de själ pengar? När blev pengar så viktigt? Mer värdefullare än liv? Även om det är en rånares liv. Vilken själlös polis skulle vilja ha ett liv på sitt samvete bara för en väska med papper? PAPPER. Papper…. Man kan kalla det vad det vill, men det är fortfarande bara papper… För det andra, polisen stod på andra sidan gatan och helikoptern var på taket, vilken polis är en sådan prickskytt att han kan garantera att han slår ut någon vital del på helikoptern utan att orsaka en större olycka eller ta någons liv? Varför ska man spela hjälte? Över pengar dessutom! Om det hade varit ett barns liv det handlade om kan man ha förståelse för, men det är ju bara pengar! Jösses, jag kan inte förstå att man, ni, svensson, kritiserar polisen för att de inte sköt och ifrågasätter det. Vad är det för attityd, till samhället, till människor, till livet överhuvudtaget? Poliser står inte över lagen, de har inte rätt att ha ihjäl människor hur som helst. Jag hoppas i vilket fall som helst att de som gjorde de här inte åker fast, efter en sån här fin kupp borde de inte det heller.

 

Oj oj, nu hinner jag inte skriva mer för idag ska åka iväg strax, men nästa inlägg får bli lite mer innehållsrik! Ha en trevlig helg gott folk! /Chris


Kommentarer
Postat av: Darko

Tavic... Antar att du, trots ditt nordiska förnamn, är serb.Om du är intresserad av att plugga läkare så kanske Belgrads Uni (rankat 8 i europa) vore något; du kan antingen plugga på engelska (billigaste läkarutbildningen i europa) eller på serbiska (4 ggr billigare än på engelska, med möjlighet att plugga gratis om man gör intagningsprovet bra och har höga gymnasiebetyg).Det är värt att kolla upp... Att försöka komma in i Sverige är hopplöst även med 22.5 i snitt eftersom de kör med lottning.Peace!

2011-01-10 @ 13:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0