Israel och Palestina

2:a Juni 2012

Jag har länge tänkt skriva något nytt i min blogg men jag kommer aldrig till skott.
Jag har en mycket bristande fantasi, som avspeglar sig på många områden, men kanske ändå främst just i detta. Jag vet aldrig vad jag ska skrev om, till vem, ska jag skriva det (då jag egentligen inte ens har en publik). Jag känner mig bitter, inför det mesta, men särskilt inför allt för stora saker så som världspolitik, som jag kanske egentligen borde bry mig allra minst om. Till en viss del kan man nog hitta orsaken till min bitterhet i min socialekonomiska ”placering” i samhället, blandat med lite dekadent isolering:

 


Jag tror oavsett det (som jag är helt medveten om), så finns det ändå en sanning.

 

Något som jag irriterar mig mer och mer på (antagligen eftersom jag lyssnar mycket på radio, P1) är den så kallade situationen mellan Israel och Palestina. Jag är varken jude eller muslim och jag bor i Sverige, så jag har egentligen inget med det att göra, men det är inte något som hindrar andra svenskar att uttrycka sina enfaldiga värdelösa oinsiktsfulla åsikter om det hela, så därför tänkte jag ändå ta till ton och skriva ut min åsikt.
Den är absolut inte politisk korrekt, men jag hoppas ändå med detta att man kan reflektera denna situation ytterligare, jag vill ge en ny infallsvinkel, en annan utgångspunkt och en ny dimension.

 

Jag skulle vilja börja med en (provocerande, men ändå sann)bild:

 

 

Den blå färgen representerar judiska stater och den röda färgen muslimska stater.
De olika storlekarna på ringarna representerar befolkningsmängden, större ring innebär en större befolkning, helt skalenligt i förhållande till varandra, liksom ringarnas placering är geografiskt korrekt i förhållande till staten Israel.


Den här bilden är min utgångspunkt.

 

Jag skulle vilja påstå att Israel är helt omringad av illvilliga terroriststater.
Palestina är inte med i denna bild då det inte finns något land som heter så, Palestina är en idé, en fiktiv stat, men med en högst verklig regering (om än statslös).

 

Hamas, är det – Folkvalda(!)- partiet i denna regering. Utöver, av Israel själva, så är Hamas terroriststämplat utav EU, USA, Japan och Kanada.


Det finns bara ett land som är en judisk stat och det är Israel, israel har en befolkning på 7,3 miljoner människor på ett område omkring 22,000 Km2.

 

Enbart de omkringliggande staterna har en befolkning tillsammans på ungefär 340 miljoner, på en yta motsvarande 6,374,000 Km2.

 

Efter självmordsattacker och missil beskjutningar har Israel valt att bygga en mur i sitt land som separerar de palestinska, muslimska, områden från resten av den judiska staten.
Det omkringliggande området vill Israel ha en DMZ, ett område där det inte ska finnas någon bosättning eller aktivitet. Området är inte särskilt stort, några hundra meter brett.
Det ska ses som en marginal från Israels sida, vem vill ha grannar som beskjuter en med missiler?


Det jag inte förstår är hur svenskar, eller för den delen, hela världen, ser detta som något hemskt som måste förstöras. Hur kan man inte förstå Israel? Varför har man så svårt att acceptera att de känner sig hotade av palestinierna.

 

Muslimer hatar judar, kort och gott, muslimer hatar alla som inte är muslimer visserligen, men högst på listan kommer definitivt judarna. Irans president har till och med sagt i FNs talarstol att han vill se Israel utplånad från världskartan, att han vill döda alla judar och att förintelsen aldrig ägt rum.

 

Israel har oräkneligt antal gånger försökt att ha en vapenvila med Palestina, men palestinierna har alltid (!) brutit detta. Israel har aldrig tagit initiativ till en konflikt, de har bara besvarat på skjutningar som skett mot israel.

 

En annan sak som jag inte förstår är varför det skall tjatas så fruktansvärt mycket om dessa landområden, till den grad att man förbiser vad som egentligen sker mitt framför allas ögon!
Det är islam mot judedomen, kort och gott. Muslimerna är inte intresserad av att bosätta sig på några jävla ynka kvadratkilometer, deras agenda, deras mål stannar inte där. Dom har ju HELA mellanöstern de ”annars” kan bo i. De vill inte se en judisk stat kort och gott, man kan klä situationen i vad som helst, faktumet kvarstår, det bara är så enkelt, dom vill inte se judar i deras land (eller någon annanstans på jorden för den delen heller). Att de bygger hus på det område Israel vill ha obebyggt (för deras säkerhet) är ju enbart en provokation, en utmaning mot Israels regering, varför skulle dom behöva bygga sina hus precis just där, det finns ingen anledning förutom att provocera. Varför är folk så blinda för detta?
Efter de har byggt upp sina hus och Israel river dom rutinenligt så står dom där och gråter och beklagar sig över att Israel förstör deras hem och skolor, och så ser man Carl Bildt stå i svensk teve, låtsas som att han inte har en aning om vad som sker där och beklagar sig över hur onda Israel är som förstör de stackars palestiniernas hus, jag blir så arg. Varför är den mediala bilden så EXTREMT ensidig? Så överdrivet vinklat från palestiniernas sida, man dokumentera och rapportera om samma sak 1000 gånger, Israel river hus, Israel gör det och det. Men aldrig, aldrig någonsin, kan man få hör varför dem gör det, som om det skulle vara av en helt outgrundlig orsak. De är såna demoner, djävulens barn! De bara vill förstöra och förstöra. Det är inte i resten av arabvärlden de är inbördeskrig och självmordsbomber, bilbomber hit och dit. Skitsamma om Somalias regering river skolor uppbyggda av svenska biståndspengar, för att hålla sitt folk obildade. Nej det är Israel som river bosättningar på ett DMZ område.

 

Jag blir så trött så trött. Sverige skänker ett hundra miljoner kronor om dagen till världen.
Men vi kan inte ens ta hand om våra egna hemlösa, arbetslösa, sjuka, gamla.


Visste ni att bara hälften av all mat som WFP (World Food Programme) skänker kommer fram?
Det har inget med Palestina att göra, men tyckte ändå det var kul att nämna.

 

Jag antar att med tiden, inom en snar framtid, så kommer situationen i mellanöstern att eskalera destruktivt till helt ofattbara nivåer, man pratar så gott om den arabiskavåren, men det är med helt skilda ögon vi västerlänningar ser på det jämfört med vad dom som faktiskt genomför revolutionerna gör.
Vi tror att de kommer att uppföras demokratier i de här länderna, med våra mått mätt.
Nej nej nej, inget kan vara mer fel. De som har vunnit mest är de islamistiska krafterna, framförallt det Muslimska brödraskapet. De är inte på något sätt intresserade av fria val, religionsfrihet, yttrandefrihet. De är fundamentalister, och med det kommer Sharia.
Och det är så långt ifrån man kan komma med vad ”Vi” avser med demokrati.
Ni ska få se, denna kunskap kommer att komma ikapp oss, eller er.

 

Jag är ganska så övertygad om att denna osäkerhet i mellanöstern, som vi bara sett början på, kommer betyda ännu mer osäkerhet för Israel. Hur världen kommer agera då, kan man bara spekulera i, den som lever får se!

 

Avslutningsvis i denna fråga, vill jag bara skriva att jag egentligen inte står bakom något specifikt som Israel gör, jag är inte jude och jag har ingen anledning att hålla dem om ryggen, jag tycker det bara är så fruktansvärt orättvist. Israel, den enda judiska staten, men knappt sju miljoner människor, kan inte få bo på ett område som är så löjligt lite i denna värld obehindrat, deras land motsvarar 0,001 % av jordens hela landmassa. Noll komma noll noll en procent. Tänk att världssamfundet inte ens kan ge en sån liten del av världen till det mest förföljda folket genom tiderna.

 

Nej nej, vi stödjer hellre TERRORISTERNA palestinierna, det är dem vi ska stödja, för de är så fredliga och vänliga, de vill bara väl här i världen, de sprider bara budskap om kärlek och omtanke.

 

Jag tillhör en minoritet av den svenska befolkningen som har denna åsikt, att Israel inte är fienden.
Det vet jag, jag har försökt att ta in så mycket information jag bara kan i den här frågan, men ju mer jag lär mig desto mer känner jag att jag har rätt. Men eftersom jag som sagt kanske bara tillhör 5% av Sveriges befolkning med denna åsikt måste jag alltså ha fel.
Jag förstår Palestinierna, de ser det som att Israel har tagit deras hem, det som jag har så fruktansvärt svårt att acceptera är att svenskar (kända politiker och författare) åker ner till Palestina för att kasta sten på Israel. Bokstavligen talat. Varför ska vi stödja terroristerna? Varför står vi bakom Palestina?
Finns det något band oss emellan som binder oss samman, jag förstår inte, jag gör verkligen inte det.
Även om jag tillhör några få procent av vår befolkning så kan jag ändå vara stolt över att jag är så övertygad om denna åsikt, att den är rätt dvs.

 

Det finns massor med saker man kan ta upp när man disskuterar detta, jag skulle kunna fortsätta i några sidor till, men i vilket syfte då. Jag har uttryckt min åsikt och försökt ge lite kunskap om varför jag tycker som jag gör, så det får vara nog för den här gången iaf.

 

Adjö.

 

PS. Om du vill lämna en kommentar, va’ inte anonym, ge mig en möjlighet att besvara den!


RSS 2.0