Äckligt

20e Juli 2014
 
Jonna Sima, skrev igår, en ledare på aftonbladet:
 
"

Det finns en brist på klarspråk efter flygkraschen i östra Ukraina. Så låt oss vara ärliga: det malaysiska flygplanet MH17 hade inte skjutits ned om inte Vladimir Putin hade invaderat Ukraina, om inte Ryssland annekterat Krim och destabiliserat den region där planet störtade.

När den ryske presidenten i går slog fast att kraschen inte hade hänt om det vore fred i Ukraina blir det nästan ­parodiskt.

Utan den ryska aggressionen och de av Putin understödda separatisterna ­hade inte 298 människor mist livet i  torsdags.

 

Utifrån vad vi vet hittills verkar den enda rimliga förklaringen vara att det är proryska separatister som skjutit ner planet. De har haft tillgång till avancerade luftvärnssystem och har tidigare angripit flyg i samma område. För­modligen har de avfyrat en missil i tron att flygplanet varit militärt och från Ukraina.

Eftersom de proryska separatisterna i  flera månader har fått vapen och stöd från Ryssland pekar det mesta dess­utom på en ännu djupare rysk inblandning. Var spåren slutar återstår att se.

I går blixtinkallades FN:s säker­hetsråd till ett krismöte. Barack ­Obama, Australiens och Malaysias ­ledare och EU har samtliga poängterat att händelsen måste utredas av oberoende part.

 

I ett första steg är det nödvändigt att utredarna får säker tillgång till olycksplatsen och de svarta lådorna. Att ­skjuta ned ett passagerarplan ska få ­tydliga konsekvenser. De ansvariga måste ställas till ansvar, oavsett vilka de är.

Ryssland har sedan länge gått för långt i försöken att kontrollera politiken i sina grannländer. De har nu ­skapat en situation där delar av Ukraina allt mer liknar en sönderfallande stat där makten kommer ur gevärspiporna.

Att 298 människor dött är en direkt konsekvens av den politiken. Om inte detta slutar kommer de inte att bli de sista.

Europa måste samla ihop sig och ­sätta stopp nu."

 

 

Jag blev så äcklad av detta att jag kände mig tvungen att skriva ett brev till henne, så här blev det;

 

"

Jag skulle vilja börja med att säga, du är galen. Jag kan inte förstå hur man kan ha en sådan skev bild av Ryssland och händelserna i Ukraina, och hur man har mage att förmedla sin desinformation i lögner, tror du själv på vad du skriver? Vilken värld lever du i egentligen?

 

Du skriver att ”det finns brist på klarspråk”, sen säger du att ”händelsen inte skulle ha skett om Ryssland inte INVADERAT Ukraina”, när har Ryssland invaderat Ukraina?!?!? Är du galen? Krim, röstade om med överväldigande majoritet att tillhöra Ryssland snarare än att vara en självstyrande del av Ukraina, det bor i princip bara ryssar där så vad är problemet? Och kan ni, journalister, sluta dansa efter Obama och amerikanarnas pipa, vadå DESTABILISERANDE. Finns det något mer vagt och intetsägande ord i den här situationen, Ryssland gör ingenting, men varje gång dess roll tas upp är det med detta fullständigt politisk korrekta ordet, destabiliserande, är inte USA en destabiliserande kraft i Ukraina? När de störtade regeringen i februari? När de framdriver och placerar en fullständigt odemokratiskt vald regeringen vid makten som bombar sitt eget folk, är det inte ens lite destabiliserande?

 

USA störtade regeringen, som de har gjort med så många länder runt om i världen när de inte trivs med styret, med hjälp av nazister, och när de östra Ukraina inte accepterar detta fullständigt olagliga störtande av en helt demokratiskt vald regering är dem separatister? Skulle ni kalla det någon annanstans i världen?

 

”DEN RYSKA AGGRESSIONEN?!!?”  Hur kan du ta de här orden utan i munnen utan att själv få kväljningar?! Vad har Ryssland gjort, ingenting?!? Det står bara vid sidan och tittar på när ryssar blir sönderbombade. Hur kan du tycka det är, tillsammans med Bildt och Obama att det är okej att Ukrainas nya marionettregering bombar sitt eget folk´? Se de här videorna från igår http://www.liveleak.com/view?i=0ae_1405699122

 

Är det rätt?

 

”Utifrån vad vi vet hittills verkar det enda rimliga förklaringen vara”… herregud, kan du inte försöka vinkla verkligheten mer? Du kommer snart in i en ny dimension om du skriver lite till.

 

Enda rimliga? Vad i helvete skulle proryska rebeller vinna på att störta ett civilt plan?

 

Verkar det inte rimligare att den ukrainska/amerikanska regeringen (det är ingen skillnad längre) skjuter ned ett plan och skyller på Ryssland precis som sker nu? USA har i ALLA deras krig börjat med att ljuga om händelser som leder fram till ett, de hittar på historier om aggressioner för att skapa en opinion (du kan inte föra krig om du inte har folket med dig) så var det tom. för dem innan andra världskriget, Vietnam, IRAK?!? Det var inte särskilt länge sedan, hur kan du ha glömt det?

 

Om de nu haft ett sådant avancerat system som det påstås, skulle de med lätthet kunna urskilja ett civilt plan från ett militärplan. Ukraina har förresten samma luftvärn, varför skulle det inte kunna vara dem? Och varför skulle det inte kunna vara USA? Vi vet ingenting än men ändå så spelar du amerikanarna rätt i händerna och fördömer Ryssland.

 

Har du aldrig frågat dig ens, vad USA har för ärende i Ukraina? Vad har de med Ukraina att göra? Tror du på fullaste allvar att de bryr sig om Ukraina? Att de vill Ukraina väl? Att de inte gör detta för sin egen vinningsskull? Du kan omöjligt vara så blåögd.

 

”Eftersom de proryska separatisterna i flera månader fått vapen och stöd från Ryssland”

 

Vad har du för belägg för de här påståendena, det är ju bara fiktiva historier upparbetade av USA, hur kan man inte skilja de här barnsagorna från verkligheten? Även om de hade varit sant, står USA till svars för att bistå Israel med all sin vapenmakt? Hur många rebeller har inte amerikanarna försett med vapen? Mest aktuella är rebellerna i syrien, står USA tillsvars för detta?

 

”Ryssland har gått för långt i försöken att kontrollera politiken i sina grannländer” De här orden måste verkligen ha varit äckliga att skriva… USA?...USA hallå? Hur kan du stödja USA? Med det här argumentet, finns det något land i världshistorien som försökt (förutom imperialistiska Storbritannien) att manipulera och kontrollera resten av VÄRLDEN mer än USA, de störta regeringar till höger och vänster när det passar dem, om de inte kan eller vill så invaderar de dem istället. Hur kan du sova gott om natten, för jag tror inte att något av det jag säger till dig är någon nyhet, vad än dina motiv är till att du framhäver den här förvrängda bilden av Ryssland och händelserna i Ukraina så måste det i hjärtat kännas omoraliskt? Gör det inte det?

 

Jag blir så arg och ledsen när jag ser att människorna i Sverige skall behöva läsa era lögner när de vill skapa sig en bild av Ryssland och händelserna. Det är hemskt. Varför USA? När gjorde USA någonting bra senast? Hur många krig har inte de startat? Hur många miljoner människors blod har inte de på sina händer?...jag blir så ledsen…

 

/Christoffer Tavic

"
 
Jag vet att det var skrivit lite i all sin hast, och jag skrev den i vredesmod men ändå. Hur kan man få föra fram lögner på detta sätt?... som jag skrev i brevet, jag blir så ledsen...

Om Ukraina, USA och Bildt

5 Juli 2014

 

Det blev ett sommarinlägg i alla fall, och idag är det sommar, 25 grader visar min termometer. Jag fick jobbet som jag nämnde i det tidigare inlägget och är verkligen glad för det, det var överväldigande de första dagarna, det kändes som om min hjärna skulle explodera, eller implodera kanske hade varit ett rättare ord, det finns ju ett stort tomrum där, men efter några få dagar så var det över. Nu tycker jag bara bättre om min arbetsplats för var dag som jag arbetar, jag trodde aldrig jag skulle vilja ta dem här orden i min mun (tidigare kom de med kväljningar) men, jag vill arbeta. Särskilt med det jag gör nu, det är jätteroligt, själva arbetsuppgiften som lät så skrämmande komplicerad till en början kan jag nu i sömnen och tycker den är tråkig, jag vill lära mig mer! Jag älskar allt jag har lärt mig, som jag kommer kunna ta med mig till sista året på skolan. Mitt enda problem med att jobba på KS, är själva resvägen, jag hatar den! Särskilt hem då jag aldrig lyckas pricka in buss och tåg på ett intelligent sätt, det tar minst en halvtimme längre hem från Karolinska i Solna än dit. Hur som helst hoppas jag på att min positiva syn på det här laboratoriet håller i sig, jag hade idag tänkt skriva om Ukraina.

 

Jag har länge funderat på att skriva om situationen i Ukraina, ända sedan oroligheterna startade där i slutet på förra året. Men det hade varit så självklart, så förutsägbart av mig. För de flesta vet ju vad jag tycker om USA respektive Ryssland. Men jag tycker ändå att jag har följt händelserna ganska väl och länge nu att jag kan uttala mig, och just i dessa dagar är situationen förhållandesvis tyst i media därför känns det som ett bra tillfälle, dvs. att jag inte skriver i några upprörda känslor. Även fast det kanske kommer låta så i den här texten. Jag har haft lite problem att fundera ut i vilken ordning jag skall börja skriva, men jag antar att jag ska försöka förklara vad som faktiskt hänt i Ukraina, kort och fokuserat på vissa nyckelpunkter som jag anser är viktiga. Jag vet inte hur mycket ni tar med er in i den läsningen så det är väl befogat antar jag, extremt befogat om man bara följt de svenska mediernas bevakning av händelserna.

 

Vad Ukraina säger och gör är så nedtonat i svenska och amerikanska medier att det är helt oväsentligt, vad som faktiskt händer är ett spel, ett högt spel även för USA’s mått mätt, men de har aldrig varit särskilt intresserade av att spela säkert, hur många krig, stora som små, har inte USA startat pga. manipulering av de inledande händelserna? Det framkommer alltid till slut att USA har hittat på stora delar av sina så kallade argument, flera gånger har de ertappats med detta, ändock tycks tilliten till vad USA gör och säger om deras agerande runt om i världen vara stor. Jag förstår inte det. Hur kan någon lite på vad USA säger? De invaderade Vietnam och förde ett krig mot dem inte för att befria några vietnameser utan för att befria sig själv mot ännu ett kommunistiskt styrt land i världen, den ideologi som de ser som det allra största hotet mot sin egen existens, detsamma gäller för 50 talets Korea krig. Även fast sovjetunionen föll för över 20 år sedan ser man Ryssland ännu som sin ärkefiende. 90-talet var en underbar tid för USA, de, hade lyckats störta den enda supermakten som skulle kunna säga emot dem och faktiskt kunna backa upp det. Ryssland var ruinerat och nästan alla de statliga bolagen såldes av för struntsummor till de blivande så kallade oligarkerna. När sovjet gick in i Afghanistan tränade USA upp och försörjde afghanerna med vapen, Mujaheddin, där den namnkunnige Usama bin Laden var befälhavare, hur genomtänkt var det så här i efterhand. De här händelserna finns i oräkneligt antal runt om i världen, och är en del av en särskild politisk inriktning som kallas neokonservatism, som växte upp i USA på 60 talet, efter andra världskriget hade USA en enorm industri i krigsmaskineriet, hur skulle det underhållas utan konflikter? Neokonservatismen legaliserar, moraliserar störtande av suveräna staters regeringar som anses enligt USAs föreställningar vara odemokratiska. Det finns inga särskilda regler, lagar eller riktlinjer som efterföljs utan det handlar bara om vad USA har för intresse vid ett specifikt tillfälle, ibland stötar de två strider i en opposition vilket blir lite problematiskt som jag kommer ta upp litet senare i ett dagsaktuellt exempel. Att det skulle finnas någon skillnad i den Demokratiska eller Republikanska utrikes politik är obefintligt, demokrater som republikaner har båda fört krig med samma verklighetslösa argument. De två lägren ligger till höger om moderaterna, om man skulle använda det som ett svenskt jämförbart mått. Skillnaden i våra ögon blir mycket svår att se, och då kanske bara i deras inrikes politik. Men som självutnämnd världspolis är USAs utrikes politik något som berör alla, hela jordens befolkning. Hela. USA bestämmer. De bestämmer vad som är rätt och fel, de kan störta regeringar till höger och vänster bara för att tillsätta mer USA vänliga konstellationer. De kan föra krig med vilket land som helst utan något som helst motstånd annat än verbala verkningslösa uppmaningar om fredlig dialog från omvärlden. USA har den absolut mest välutvecklade militära kapaciteten, de har nästan obegränsat med tillgångar, det finns inget land i världen som kommer i närheten av USAs potentiella destruktiva makt. Ryssland är dock på andra plats, de är fortfarande låååångt ifrån USAs militära budget, kanske en tiondel bara. De har dock på många områden likvärdiga eller bättre alternativ, så som flygplan och robotar som slår amerikanska motsvarigheter på fingrarna. Men något som är skrämmande för amerikanerna, och Sverige, är Rysslands upprustning. De rustar upp. Fort. Sedan millennieskiftet och Putins tillträdde till landets ledare har Rysslands ekonomi starkt vänt uppåt efter 90-talets svälttider, de växer i nästan samma takt som Kinas, och de lägger en allt större del av den statliga budgeten på att rusta upp deras mycket föråldrade militära resurser. Sverige ser detta återkommande som ett hot, vi, (jag säger vi för att jag är svensk inte för att jag anser detta) ser det som om att Ryssland rustar upp för att invadera Sverige. Svenska politiker använder det som ett slagord i sin politik så frikostigt och så självklart att det aldrig ifrågasätts: ”vi måste möta upp hotet från öster” säger Björklund och vill ge mer pengar till försvaret. Hotet är så självklart att ingen vågar ifrågasätta det. Det finns inte några djupare argument som skulle motivera ett sådant påstående, men det spelar ingen roll. Folkpartiet hade till och med på sina valaffischer viljan att befria oss, Europa antar jag, från Rysk gas. Inte från gas, utan från RYSK gas, betoningen alltså på Ryssland. Där låg problemet. Vi får energi från Ryssland och det är ett problem. Tänk om ett annat land hade fört en sådan inrikespolitik med liknande argument, ”Ingen svensk potatis för oss” eller något annat som..ja, vi..exporterar… vad det nu är.

 

Jag märker att det här blir ganska utdraget så jag snabbare upp det hela lite: Den folkvalda, folkvald som i att hela folket har haft möjlighet att rösta fram en regering, alltså en fullt legitim demokratisk regering. Den störtades i februari i år i Ukraina, av nazister. Nej, det var inte bara nazister, men nazisterna var de som syntes och var dem som stod för våldsamheterna, partiet heter Svoboda.

 

Här kommer en bild på deras partiledare och några välvilliga anhängare:

 

 
 

Och en tillsammans med förra presidentkandidaten i USA, John McCain:

 

Här av i en trevlig bild där ”vår” utrikesminister besöker Ukraina och notera ”andra företrädare för ukrainsk politik”.

 
 
 
 
 

Svoboda är inte ett nationalistiskt parti, som t.ex. Sverigedemokraterna, det är ett Nationalsocialistiskt parti, det vill säga ett nazistiskt parti. De skäms inte för det heller, deras logga är inte alls nazistinspirerad?

 

När Bildt fick frågan om vad han tycker om det Nazistiska partiet Svoboda och de nu har regeringspositioner efter att de störtat den gamla regeringen svarar han att han inte vill kommentera deras politik. Det är ingen hemlighet. Hur kan detta blint passera? För det första, hur kan vi ha en utrikeminister som inte ens agerar som Sveriges utrikesminister, han skulle lika gärna kunna vara USAs utrikesminister, han för ju bara deras talan och vilja vart han än reser. Sedan, hur kan vi i Sverige ha en utrikesminister som stödjer nazister? Hur går det ihop med den starka antinazistiskavågen här hemma? Inte nog med att vi inte tar avstånd från detta, vi till och med omfamnar dem som de nya ledarna i Ukraina, även fast de aldrig var på någon demokratisk väg de kom till makten, de störtade olagligt den folkvalda regeringen. Jag har bara ett svar på detta, USA, det är USA som nu har makten i Ukraina, de bestämmer, störtningen av regeringen var understödd av USA. Det är numera en marionettregering styrd från Washington.

 

När Krim, en halvö i svarta havet där det bara bor ryssar hade en folkomröstning om de ville tillhöra Ryssland eller om de skulle fortsätta vara en självständigt styrande del av Ukraina röstade över 90% på det första. Valet fördömdes långt innan valdagen som olaglig. Detta var olagligt sades det (mot Ukrainas konstitution), en demokratisk folkomröstning var olaglig. Men att störta regeringen i Kiev var förstås inte olagligt i densamma konstitution som åberopades?  

 

Jag skulle vilja återgå till vår äckliga utrikesminister, han som helt opartiskt skall vara Sveriges röst i världen. Här är några twitterinlägg från den kära ministern, vartannat inlägg är antirysk propaganda så det var egentligen bara att välja och vraka, han verkar föra ett krig på twitter mot Ryssland, inte särskilt diskret, men med mycket hyckleri och lögner.

 

7 juni:  ”Russian threats against Ukraine EU agreement should not be tolerated. If Russian imposes sanctions, we must be ready to sanction Russia.”

 

”we must be ready to sanction Russia” redo? EU har sanktionerat Ryssland hela året! Varför säger han så då?

 

7 juni: ” There is absolutely no ground for Putin claim that free trade between Ukraine and EU would hurt Russia economy. Expert talks been held.” Bildt har experter som har pratat.

 

4 juni: ” President Obama links Gdansk 25 years ago with Maidan of today. No freedom without solidarity.” Bildt citerar hans verkliga arbetsgivare om att händelserna på Maidan, alltså platsen i Kiev där demonstrationerna var som störst och som till slut störtade regeringen, är att likna med friheten Polen fick genom att göra sig fri från Sovjet.

 

Propagandan och föraktet mot Ryssland fortsätter i vart enda twitterinlägg, här är ett annat:

 

30 maj: ” Will France really deliver an advanced amphibious assault ship to Russia's Black Sea Fleet? Really?” Frankrike har sålt några fartyg till Ryssland, och Bildt ser det som om man gett han en kniv i ryggen.

 

Fler

 

28 maj ” It was in 2008 that Russia by its war set up the so-called state of Abkhazia. Looks like a desperate mess by now.”

 

26 maj ” Did interview with @camanpour on Ukraine president election and road ahead. Stressed importance of Russia curbing destabilising activities.”

 

Ett bra tillfälle att ta upp vad faktiskt Ryssland har gjort, och gör som är så hemskt som gör att Sverige måste rusta upp, som gör att USA och EU inför sanktioner mot Ryssland, som gör att vi MÅSTE gå med i NATO för att skydda oss, som gör att hela Europa håller på falla under Putins förtryck…håll i er nu så ska jag berätta. Ingenting.

 

Ryssland gör ingenting. Notera hur alla medier och alla politiker säger så som vår käre Carl Bildt, DESTABILISERANDE AKTIVITETER. De gör ingenting så de kommer på något vagt och så ospecifikt men ändå tillräckligt starkt för att skapa en opinion, Ryssland håller på med aktiviteter som är destabiliserande. Hur? På vilket sätt? Det SPELAR INGEN ROLL, ingen ifrågasätter detta sjuka påstående. Vad är det Ryssland gör? ”De har militärer vid den Ukrainska gränsen” men fortfarande på rysk mark! Står de och ropar över gränsen uppviglande slagord? KOM IGEN DÅ SLÅ DOM SKJUT DOM! Faktum är Ryssland gör ingenting.

 

Vi fortsätter…

 

24 maj ” Worth noting that Russia Deputy PM @drogozin is on an official visit to Damascus these days. Unlikely to be there to make peace.”

 

Bildts orubbliga propaganda är aldrig upphörande, nu är det Rysslands fel också att det är inbördeskrig i Syrien. Inte alls hans amerikanska hjältar då? Nu kommer vi till det jag nämnde tidigare i inlägget om att USA stödjer två sidor vilket blir problematiskt. USA vill se Assad och den sittande regeringen störtad, de vill införa härlig och underbar amerikansk demokrati till de stackars syrierna. Vad gör de? De stöttar givetvis rebellerna! Tada, simpelt! Men ojdå, ur rebellerna dyker det plötsligt upp en ny organisation som vuxit ur Al qaeda, nämligen ISIS. Islamic State of Iraq and Syria. Whops, helt plötsligt har vapnen hamnat i deras fienders händer. Nu har deras motståndare Assad som är förtryckande diktator och USA en gemensam fiende, hur skall detta sluta måne? Är det något som tas upp i våra medier? Nej. Är det något som Carl Bildt vill framhäva med tydlighet? ISIS är extrem jihadistisk organisation som bildat en stat. Halva Iraks arme har lagt ned vapnen inför dem, de mördar och plundrar var än de drar fram mot alla som inte stödjer deras religiösa uppfattning. Dom är inte snälla de här killarna.

 

18 maj

 

”Remarkable facts about how Russia TV is using false information in its reporting from Ukraine.”

 

Bästa av allt, Bildt anklagar rysk TV för falsk information. Men de som bevisligen, med BEVIS, har hittat på fiktiva historier i Ukraina då, och i Syrien? CNN och BBC? Som manipulerat och återanvänt inspelat material med nytt fiktivt material. Som publicerar bilder på den ryska armen som går in i Ukraina som i själva verket visar sig sedan vara bilder på en ryska arme I RYSSLAND för tio år sedan… nä dom, är ju faktiskt representanter för den fria världen och visar bara det som faktiskt händer…eller kanske dem visar bara det som BORDE hända? Enligt USA.

 

 

Äh.. jag tror jag slutar här, var goda och själv läs Bildts twitter, de är skrattretande, hur kan man få visa sitt hat så tydligt mot ett land om man är en Utrikesminister? Jag tror jag ändå har framfört mina åsikter om situationen i Ukraina, hur vår del av världen störtar Regeringen i Ukraina och förtrycker och förnedrar Ryssland för att de, politiskt, stödjer oppositionen mot den nya regeringen i Ukraina genom att stödja ”separatisterna” i de östra delarna. Just nu har blickarna vänts återigen mot Irak och ISIS framfart där, skall USA gå in i ett nytt krig där? De hade precis lämnat ett 13 årigt krig där för att bli av med det som nu har kommit tillbaka. Var det lyckat? Jag älskar att USA återigen har en motpol i Ryssland, Ryssland måste finnas, det måste finnas något land som kan stå upp mot USA och inte böja sig för allt vad dom gör, det måste finnas en balans. Putin vägrar kyssa Obamas arsle, medans vår utrikesminister har sitt huvud så djupt i hans röv att han är närmare den första öppningen. USA ertappas med att övervaka HELA världen, vartenda samtal som görs var enda mening som skrivs på internet, särskilt statsöverhuvuden runt om i världen var noga utvalda övervakningsobjekt. Vad gör vi? Inte vi som svenskar eftersom det visade sig också att det var vi (FRA) som hjälpte dem att spionera på världen, utan mer vi som i Europa. Ingenting. Ingen i hela världen gör någonting åt att USA övervakar allt och alla. Nej nej, det är Ryssland vi ska vara rädd för och förödmjuka. De som inte gör NÅGONTING, de vi ska stödja är de som bedriver mest krig och dödar flesta människor av alla, dem… dem ska vi stödja, föresten… nej.. vi borde FÖRENA oss med dem och vara med i deras härliga nydemokratiska kampanj som bedrivs världen över, vi går med i NATO, JA!!! Jag hatar våra svenska politiker, allihop men mest av alla hatar jag Carl Bildt, jag hatar vår media, allihop! Äcklande…

 


RSS 2.0