Äckligt

20e Juli 2014
 
Jonna Sima, skrev igår, en ledare på aftonbladet:
 
"

Det finns en brist på klarspråk efter flygkraschen i östra Ukraina. Så låt oss vara ärliga: det malaysiska flygplanet MH17 hade inte skjutits ned om inte Vladimir Putin hade invaderat Ukraina, om inte Ryssland annekterat Krim och destabiliserat den region där planet störtade.

När den ryske presidenten i går slog fast att kraschen inte hade hänt om det vore fred i Ukraina blir det nästan ­parodiskt.

Utan den ryska aggressionen och de av Putin understödda separatisterna ­hade inte 298 människor mist livet i  torsdags.

 

Utifrån vad vi vet hittills verkar den enda rimliga förklaringen vara att det är proryska separatister som skjutit ner planet. De har haft tillgång till avancerade luftvärnssystem och har tidigare angripit flyg i samma område. För­modligen har de avfyrat en missil i tron att flygplanet varit militärt och från Ukraina.

Eftersom de proryska separatisterna i  flera månader har fått vapen och stöd från Ryssland pekar det mesta dess­utom på en ännu djupare rysk inblandning. Var spåren slutar återstår att se.

I går blixtinkallades FN:s säker­hetsråd till ett krismöte. Barack ­Obama, Australiens och Malaysias ­ledare och EU har samtliga poängterat att händelsen måste utredas av oberoende part.

 

I ett första steg är det nödvändigt att utredarna får säker tillgång till olycksplatsen och de svarta lådorna. Att ­skjuta ned ett passagerarplan ska få ­tydliga konsekvenser. De ansvariga måste ställas till ansvar, oavsett vilka de är.

Ryssland har sedan länge gått för långt i försöken att kontrollera politiken i sina grannländer. De har nu ­skapat en situation där delar av Ukraina allt mer liknar en sönderfallande stat där makten kommer ur gevärspiporna.

Att 298 människor dött är en direkt konsekvens av den politiken. Om inte detta slutar kommer de inte att bli de sista.

Europa måste samla ihop sig och ­sätta stopp nu."

 

 

Jag blev så äcklad av detta att jag kände mig tvungen att skriva ett brev till henne, så här blev det;

 

"

Jag skulle vilja börja med att säga, du är galen. Jag kan inte förstå hur man kan ha en sådan skev bild av Ryssland och händelserna i Ukraina, och hur man har mage att förmedla sin desinformation i lögner, tror du själv på vad du skriver? Vilken värld lever du i egentligen?

 

Du skriver att ”det finns brist på klarspråk”, sen säger du att ”händelsen inte skulle ha skett om Ryssland inte INVADERAT Ukraina”, när har Ryssland invaderat Ukraina?!?!? Är du galen? Krim, röstade om med överväldigande majoritet att tillhöra Ryssland snarare än att vara en självstyrande del av Ukraina, det bor i princip bara ryssar där så vad är problemet? Och kan ni, journalister, sluta dansa efter Obama och amerikanarnas pipa, vadå DESTABILISERANDE. Finns det något mer vagt och intetsägande ord i den här situationen, Ryssland gör ingenting, men varje gång dess roll tas upp är det med detta fullständigt politisk korrekta ordet, destabiliserande, är inte USA en destabiliserande kraft i Ukraina? När de störtade regeringen i februari? När de framdriver och placerar en fullständigt odemokratiskt vald regeringen vid makten som bombar sitt eget folk, är det inte ens lite destabiliserande?

 

USA störtade regeringen, som de har gjort med så många länder runt om i världen när de inte trivs med styret, med hjälp av nazister, och när de östra Ukraina inte accepterar detta fullständigt olagliga störtande av en helt demokratiskt vald regering är dem separatister? Skulle ni kalla det någon annanstans i världen?

 

”DEN RYSKA AGGRESSIONEN?!!?”  Hur kan du ta de här orden utan i munnen utan att själv få kväljningar?! Vad har Ryssland gjort, ingenting?!? Det står bara vid sidan och tittar på när ryssar blir sönderbombade. Hur kan du tycka det är, tillsammans med Bildt och Obama att det är okej att Ukrainas nya marionettregering bombar sitt eget folk´? Se de här videorna från igår http://www.liveleak.com/view?i=0ae_1405699122

 

Är det rätt?

 

”Utifrån vad vi vet hittills verkar det enda rimliga förklaringen vara”… herregud, kan du inte försöka vinkla verkligheten mer? Du kommer snart in i en ny dimension om du skriver lite till.

 

Enda rimliga? Vad i helvete skulle proryska rebeller vinna på att störta ett civilt plan?

 

Verkar det inte rimligare att den ukrainska/amerikanska regeringen (det är ingen skillnad längre) skjuter ned ett plan och skyller på Ryssland precis som sker nu? USA har i ALLA deras krig börjat med att ljuga om händelser som leder fram till ett, de hittar på historier om aggressioner för att skapa en opinion (du kan inte föra krig om du inte har folket med dig) så var det tom. för dem innan andra världskriget, Vietnam, IRAK?!? Det var inte särskilt länge sedan, hur kan du ha glömt det?

 

Om de nu haft ett sådant avancerat system som det påstås, skulle de med lätthet kunna urskilja ett civilt plan från ett militärplan. Ukraina har förresten samma luftvärn, varför skulle det inte kunna vara dem? Och varför skulle det inte kunna vara USA? Vi vet ingenting än men ändå så spelar du amerikanarna rätt i händerna och fördömer Ryssland.

 

Har du aldrig frågat dig ens, vad USA har för ärende i Ukraina? Vad har de med Ukraina att göra? Tror du på fullaste allvar att de bryr sig om Ukraina? Att de vill Ukraina väl? Att de inte gör detta för sin egen vinningsskull? Du kan omöjligt vara så blåögd.

 

”Eftersom de proryska separatisterna i flera månader fått vapen och stöd från Ryssland”

 

Vad har du för belägg för de här påståendena, det är ju bara fiktiva historier upparbetade av USA, hur kan man inte skilja de här barnsagorna från verkligheten? Även om de hade varit sant, står USA till svars för att bistå Israel med all sin vapenmakt? Hur många rebeller har inte amerikanarna försett med vapen? Mest aktuella är rebellerna i syrien, står USA tillsvars för detta?

 

”Ryssland har gått för långt i försöken att kontrollera politiken i sina grannländer” De här orden måste verkligen ha varit äckliga att skriva… USA?...USA hallå? Hur kan du stödja USA? Med det här argumentet, finns det något land i världshistorien som försökt (förutom imperialistiska Storbritannien) att manipulera och kontrollera resten av VÄRLDEN mer än USA, de störta regeringar till höger och vänster när det passar dem, om de inte kan eller vill så invaderar de dem istället. Hur kan du sova gott om natten, för jag tror inte att något av det jag säger till dig är någon nyhet, vad än dina motiv är till att du framhäver den här förvrängda bilden av Ryssland och händelserna i Ukraina så måste det i hjärtat kännas omoraliskt? Gör det inte det?

 

Jag blir så arg och ledsen när jag ser att människorna i Sverige skall behöva läsa era lögner när de vill skapa sig en bild av Ryssland och händelserna. Det är hemskt. Varför USA? När gjorde USA någonting bra senast? Hur många krig har inte de startat? Hur många miljoner människors blod har inte de på sina händer?...jag blir så ledsen…

 

/Christoffer Tavic

"
 
Jag vet att det var skrivit lite i all sin hast, och jag skrev den i vredesmod men ändå. Hur kan man få föra fram lögner på detta sätt?... som jag skrev i brevet, jag blir så ledsen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0