Tidstypiska görande och låtande

Jag har saknat drivkraft att skriva. Det går liksom i perioder och januari har verkligen varit en lång månad av håglöshet, det har inte bara varit här jag har saknat uppmuntran. Apatin blomstrar i ett vidsträckt landskap med mig som sin början, som sitt ursprung.
Den här bloggen blir faktiskt i år 6 år! Jag undrar hur länge jag kan hålla liv i den, fast åandra sidan har den varit, sett i sin helhet ganska livlös hitintills. Mina bladförsedda fönsterblommor har jag tränat, eller härdat till kaktusar, de får vatten en gång i månaden eller hur ofta jag nu blir påmind av deras befintlighet, jag kan inte dra mig till minnes att jag skulle ha bytt jord (det skulle inte vara likt mig, min karaktär, att göra det så jag känner inget behov av att fresta på minnet med sådana onödigheter) jag vet inte hur mycket av ljusenergin som lyckas ta sig igenom persiennerna som oftast är neddragna men ändå mycket oftare uppe än antalet bevattningstillfällen. Önskar att de kunde göra något för att påkalla min uppmärksamhet, men de sitter (eller står, vad det nu är för position som bäst beskriver en blomma) bara där snällt tysta och väntar, härdas. Okej, nog om mina blommor, de är inte så intressanta. Jag tänkte bara jämföra dem med min blogg, som troligtvis också drabbats av samma livsöde, en evig näringsbrist. Jag har nu kommit till den sjätte och sista terminen i min utbildning, det var nära att jag inte blev uppflyttad. Att jag skall få göra mitt examensarbete på CMMS (där jag jobbade i somras) hänger på att jag klarar en omtenta som är den 9 februari.
Vetenskaplig metodik. Statistik. Nollhypoteser, alternativ hypoteser, normalfördelad eller icke normalfördelad, median och medelvärde, signifikansnivå, parat eller grupperat t-test, variationskoefficient. Jag vill bara skära ut mina ögon när jag ser dem här orden, kräkas på dem.

 

Världen snurrar vidare och vi har passerat ännu ett varv runt vår sol, vi har hamnat i 2015. Vad kommer det här året att bjuda på för förödelser och bedrövelser måne? Några fler försvunna eller störtade flygplan säkert, några härliga fyrverkerier från självmordsbombare, rullande huvuden av bödeln ISIS, mer sanktioner och embargon, högre skatter, sämre skola och sämre sjukvård, 2015 here we come!
Jag tycker det är helt otroligt att den här världen fortfarande existerar, den har enligt mig passerat för länge sedan sin förväntade livslängd. Jag tänker på alla de här luftslotten som byggs upp, som de flesta människor känner sig så trygga i. Jag tänker på USA och deras galna grepp om världsekonomin, är det inte fler än jag som ifrågasätter dollarns fortsatta värdeökning? Var kommer den ifrån? Vad beror den på? Det är ett verkligt fuskbygge om något, HELT OCH HÅLLET artificiellt konstruerad av deras ”federal reserve”. Hur många biljoner dollar har inte USA i skuld till sin egen bank? De fortsätter att låna pengar, trycka nya pengar och dollarn ÖKAR i värde!?! Det är ju galet! Hela världen verkar tycka det är okej också. Poff säger det bara en dag så rasar allting. Säkert i år. EU och USA fortsätter att försöka svälta ut Ryssland. Ryssland ska ned på sina knän innan de är nöjda. Men fortfarande står dem stadigt. Snarare är det flera nationer i EU som börjar, inifrån, se att de nog egentligen bara målar in sig i ett hörn själva. Tyskland, Frankrike, Italien, Grekland. De alla förlorar väldigt mycket. På vad börjar de fråga sig. Vad är det de försöker göra? ”Vi förlorar pengar pga vaddå?” Är det någon som vet? Är det ens någon som bryr sig längre? Spelar det någon roll att den Ukrainska överbefälhavaren säger att det INTE finns några ryska trupper i Ukraina. För USA? För EU? Som är helt övertygade om att Ryssland bedriver krig i Ukraina (därav sanktionerna). Nej inte ett jävla piss. De utökar sanktionerna istället. Vem bryr sig? Vem bryr sig att Ukraina bombar sin egen befolkning (etniska ryssar) med uttalade nazister i spetsen? DE HAR NAZISTER PÅ FLERA AV SINA MINISTERPOSTER: Vicepremiärminister, ekologiminister, jordbruksminister, försvarsminister och riksåklagare. Inte nog med att Sverige inte fördömer detta, är emot det på något sätt, istället stödjer vid dem. Vi stödjer nazister i Ukraina. Det är helt galet om ni frågar mig. Helt sinnessjukt med tanke på debatten som finns här.
Svenskar och svensk media blir rasande när ryska flygplan flyger VID den svenska gränsen. Vi kallar det aggressioner från öst. Spelar det någon roll för svensken att Sverige har signalspaningsplan flygandes vid den ryska gränsen? Knappast. Den här tanken som USA och västvärlden har. Och därigenom även människor i den. Att handlingar i sig inte kan bedömas som goda eller onda. Det är BARA var de kommer ifrån som spelar någon roll. Som när Ryssland skickade in förnödenheter (som passerade Ukrainas tull) till en belägrad stad i östra Ukraina, kallade USA det för en invasion. Det var mat och medicin. Mat och medicin. Jag har skrivit om detta i ett tidigare inlägg när det var aktuellt. Den här världen är galen och vi är galna som accepterar den. Andra saker som jag tycker är i en udda kombination skrämmande och roande är t.ex. införandet av fingeravtrycksläsning på mobiltelefoner. Vad är det? Finns det människor här ut i världen som tror att USA skulle oavsett vad det står i era jävla användaravtal oavsett vad Apples högsta chef säger ha något emot att TA dessa? Jag menar, vi har ju genom Snowden, fått reda på att USA övervakar alla i hela världen dygnet runt årets alla dagar i alla elektroniska kommunikationsvägar. Skulle någon bli förvånad om de registrerade människors fingeravtryck också? Eller deras iris. Skulle folk ens bry sig om de plötsligt ville operera in ett mikrochip i deras huvuden? Eller skulle det marknadsföras som något tidsenligt moderiktigt så att människor till och med skulle betala pengar för det. Det kanske skulle kunna få en Apple logga eller nått annat tjusigt, allt för att lura massorna eller hur: de står o’ viftar med en Iphone i ena handen framför folket och med den andra trycker på knappen för ett kärnvapenkrig eller nått.


Andra saker som jag tycker går fruktansvärt skrämmande obemärkt förbi är vad som sker i vårat eget land. Regeringen tillsammans med Alliansen. Alltså alla partier förutom Sverigedemokraterna. Kom överens om en ny lag som möjliggör att landet kan styras OBEHINDRAT av en minoritetsregering.
Jag fick en fråga i samband med detta i december i en sådan här medborgarundersökning som ofta bedrivs av de stora tidningarna, och tv-kanalerna: Om jag tyckte det var demokratiskt eller odemokratiskt att Sverige skall få en sådan ny lag. Jag fick sedan se resultatet av denna undersökning och 66% tyckte det var demokratiskt (+ vet ej svar mot 34 % odemokratiskt). Svenskar tycker det är demokratiskt riktigt att en minoritet skall kunna styra. Yepp. Jag känner mig en aning skeptisk till den här nya tolkningen av ordet demokrati, då den helt omintetgör dess betydelse. MEN HEY vem bryr sig? Det ligger väl bra i tiden då antar jag. Vad bryr sig människor om egentligen? Ideal och utopiska drömmar snarare än saker som FAKTISKT händer i Sverige, i världen. Jag tycker människor säljer sin fria vilja allt för billigt. Är det så hemskt att bestämma över sitt eget liv? Måste vi ge staten makten att bestämma över hur jämt könsfördelade företagsstyrelser är? Hur föräldrar fördelar tiden till sina barn? Hur stora bröst en fiktiv tvspelsfigur har? Något annat som är väldigt tidsenligt här ju den här grönheten som skall vara I ALLT. I lokaltidningen Mitt i Haninge stod det nyligen att de skall ta bort 200 parkeringsplatser kring den mest centrala delen av Haninge, inför ett bygge om en ny ”stadskärna” i den skall det ingå 450 nya lägenheter, INGA (noll) nya parkeringsplatser kommer att tillkomma. Istället skall de ha en cykelparkering. Haninge som till ytan är en väldigt stor kommun tar sig rollen som en föregångare när det gäller att motarbeta bilismen. Folk måste verkligen ha förblindat sig av idealism för att kunna genomföra sådana här saker. Ibland undrar jag om det är jag som har en psykos eller alla andra.

 

/Christoffer Tavic

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Michael Tavic

Kul att se att du åter börjat kolla på världen och inte blint stirrar in mot själens oändliga mörker.

Precis som du skriver så är det "masspsykos" eller kollektiv lobotomi som gör människor apatiska. Helt fantastiskt egentligen hur USA, utan att ens försöka dölja det, infekterar den fria viljan, inte bara hos sin egen befolkning, men runt om i hela den "upplysta" världen. Vi från väst, vi som gjort oss fria kommunismens och diktaturens bojor, vi som är befriade i sinnet - är det inte vi som är förda bakom ljuset, bedragna?

Att Svenskar älskar nazister är ju inget chockerande eller nytt. Vi, Arierna, Hitlers favoriter, skulle säkert kunna stämma upp till kampsång för nazismen vilken dag i veckan som helst.
På dagordningen står överst: Hatar Ryssen! sen om det innebär att man ska ner i kängorna och skicka barnen till "Hitler jugends" så är det värt det! Precis som i Amerika, den värsta sortens djävul är inte en barnamördare eller bindgalen kannibal, nej det är en kommunist.

USA är som den mytiske Janus, "Two faced". Åt ena hållet tittar man på Ukraina och klappar händerna över nazisternas "framgång" och åt andra sidan tar man Israel under sina vingar. Vad tycker egentligen Judarna själva om detta dubbelspel? Ja man blir inte klok på den här världen.

2015-02-01 @ 22:07:38
URL: http://facebook.com/Mtavic

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0