Mat 7:13

I det första evangeliet står det skrivet att vägen till fördärvet är bred, vägen till himlen är smal.

 

2015-05-23

 

Snart sommar, eller - ännu en sommar.
Ännu en gång kommer man, jag, att förirra mig i hennes förtäckande skugga den lägger över min sans, ännu en gång kommer hon med sin suggestiva ton, vädja om att få höras, luktas och kännas.
Jag återfinns spejande mot horisonten för att äntligen få möta hennes himmelska drömska skönhet i sin skälvande gryning, när hon plötsligt kommer upp bakom mig knackar på min axel och säger att det är dags att säga farväl. Hon når mig alldeles för sent. Som hon alltid gör. Jag ber henne stanna ett tag till, vi har ju just träffats inte kan väl du gå redan? Hon suckar mig i ansiktet, och frågar – varför var du inte här? Jag, utan mål i mun, kan inte svara henne, och hon ilsknar till:
                      – Jag kommer med ALLT VARANDES skönhet, som en jävla påfågel fyller jag ut hela din värld med den, jag förädlar och förgyller allt så långt dina klena ögon kan se, jag tvingar till och med solen att vara uppe på himlen längre än någonsin bara för att ingen ska kunna undkomma min kosmiska prydning. OCH DU, du ignorerar den, du ignorerar mig?!? Fy fan… Jag väntar inte på någon! Jag kommer och går som jag behagar OCH du ska vara glad om jag ens pallar att dyka upp nästa år!

 

Mellan fnysningarna hör jag välbekanta ord: Jävla idiot. Hon vänder mig ryggen och säger högt och tydligt ut i intet men ändå välriktat – Jag kommer bussa Hösten på dig och jag ska se till han kommer blåsa extra mycket bara för dig!

 

Denna profetia är jag helt övertygad om att den kommer uppfyllas, inte för att jag känner henne särskilt väl, inte på något sätt men jag är mycket medveten om mina egna tillkortakommanden och dom har ju’ aldrig varit förlåtande. Inte ens litet. Det känns som om jag vunnit dem i ett spel med Satan, satsat utan att veta varesig odds eller vinstpris, vilket ändå knappast hade gjort någon skillnad då det säkert var riggat från början! Allt jag fick tillbaka var en välfylld kasse med lyten! OH Thanks!
Och de här är inte några samlarobjekt som skall samlas och bytas på skolgården. Jag menar, även om jag har en komplett samling så är den ju inte mycket värd! Lika mycket värd som Swedish Match senaste innovation: Jag såg på en General snusdosa, att de har börjat komma certifierade, de får en stämpel ”GOTHIATEK”. Detta skall försäkra oss om att deras snus uppfyller en viss kvalitetsstandard. Det finns ett litet problem..eller litet och litet, ett problem som gör att deras certifikat GOTHIATEK inte är värt mer än begagnat toalettpapper, det är dem själva som certifierar. Bra jobbat!

 

Sen tänkte jag bara dela med mig att av nyfikenhet hamnade jag på statistiska centralbyråns hemsida, de för statistik på det mesta som händer här i Sverige, även dödsorsaker. Jag hittade några som jag tyckte var lite underliga, något (svart)komiska. 2009 var det en person som dog av en högtrycksstråle (vatten). Hur fan hände det? Men det finns ännu underligare; två personer (-97 -04) har dött av taggar från en växt. Yepp. Den här måste dock har varit mycket svår att förklara för polisen: 1999 dog en person efter ha slagit sig på en annan människa, notera, inte slagits med utan SLAGIT SIG PÅ en annan människa. –Jo, han ramlade på mig, och sen bara dog han, jag lovar!

 

 

God kväll / Christoffer

 

Den här sommaren vill jag vara en sjöstjärna

 

RSS 2.0