Libertarianism och Scott Horton

2015-10-04

I mitt förra inlägg redogjorde jag om än mycket kortfattat att jag gått från har varit vänsterorienterad, i avsaknad av bättre ord. Till att bli konservativ. Även om detta är sant så har jag även funnit libertarianismen. De två går inte alltid ihop, men om möjligt skulle jag vilja kalla mig Konservativ-Libertarian, tyvärr så vitt jag vet finns det ingen sådan politisk inriktning, än! Vidare är libertarianism inte särskilt välkänt här i Sverige, det finns inte ens någon svensk motsvarighet till den ideologin, men ni bör veta att den är väldigt, väldigt liberal: Allt som har med staten att göra ifrågasätts. Det minsta lilla staten försöker påtvinga människor någonting överhuvudtaget tas starkt avstånd från. Mitt fascination för denna politiska inriktning har vuxit ur en enda person egentligen, Scott Horton, han har en radioshow i USA. Han bor i Austin Texas och sänder några timmar varje vardag. Där tar han upp aktuella, politiska händelser som sker ute i världen, framförallt krig, och utgår från den amerikanska utrikespolitiken. Ibland tar han upp saker som händer inhemskt, men det är lika intressant det skulle jag vilja säga. Han har verkligen fått mig att öppna upp ögonen för statens funktion och roll i samhället och jag önskar att fler skulle lyssna på honom, så därför gör jag mitt för att sprida hans budskap här i Sverige, jag länkar här direkt till hans webbsida:

http://scotthorton.org/

Där hittar ni de senaste intervjuerna och hans senaste show, det syns tydligt och jag skulle vilja att ni lyssnar på något avsnitt. Jag förstår i denna hektiska värld, att ni alla har mycket som skall hinnas med, så därför har jag klippt ut 20 minuter från ett avsnitt han sände den 28:e september och laddat upp de, se det som ett smakprov! Jag har klippt bort lite reklam för att ni ska slippa det! Här hittar ni ljudklippet:

http://vocaroo.com/i/s18lBIZtKXMB

 

Han ser de aktuella världshändelserna ur en libertarians ögon. Det finns en hel del begrepp som kanske inte är så självklara för den som inte hört dem förut, men ni kommer ändå förstå helheten, garanterat.

 

/Christoffer Tavic

 

RSS 2.0