Jordan Peterson & Ben Shapiro

12 September 2017

 

En sen dag på jobbet, har precis kommit hem och klockan är snart åtta! Var siste man att gå.
Tar nog en liten sovmorgon imorgon ;)

 

Jag tänkte skriva, och likt förra inlägget egentligen bara dela med mig av något jag tycker är viktigt.

 

Jag har kommit till insikt att politik är ett intresse för mig, jag har länge letat efter intresse, och jag har missat det som varit framför min näsa hela tiden. Jag är inte intresserad av all politik, inte lokal, regional, utan främst nationell och internationell politik, och roligast av allt är amerikansk politik. Det är så extremt polariserat nu, vi har högern (de konservativa) mot vänstern (liberalerna, även fast de snarare driver en kommunistisk politik än en liberal) en klassisk kamp! Jag har själv placerat mig någonstans mellan liberTERIAN och konservatism, alltså på den högra sidan.
Egentligen kanske det är min egen lathet som gjort att jag hamnat där, jag har inte hittat någon annan ideologi (även om jag ogillar det ordet) som lockar mig. Kanske finns det, om jag letar mer noggrant. Jag är för maximal frihet för individen, frihet från staten, men samtidigt tycker jag att kyrkan och kristendomen skall ta mer plats i våra liv, kristna värderingar framförallt.

 

Jag tänkte dela med mig av en person jag nyligen fått upp ögonen för och det är Ben Shapiro, han är en konservativ politisk kommentator och jude, han har en riktigt skarp tunga och kvickt sinne. Han pratar omkull vem som helst, detta gör hans föreläsningar väldigt underhållande. Jag delar inte alla hans politiska åsikter, men en hel del dagsaktuella sådana som hans syn på feminism, transpersoner och de nya ”könen”. Något som vi inte delar åsikt om är amerikansk utrikespolitik. Och hans syn på Ryssland som av någon anledning är mycket negativ och inte särskilt faktabaserad. Han är väldigt underhållande och se gärna föreläsningarna han gör på universitet runt om i USA, jag delar med mig av en här; 

 

 

 

(Skulle inte förvåna mig om Ben Shapiro ställer upp som presidentkandidat om några år)

 

 

Vidare tänkte jag nämna en person till nämligen Jordan Peterson, jag har inte sett lika mycket med honom men han är underbar och ingen har fått mig att tänka så mycket på väldigt länge. Till skillnad från Ben Shapiro som gärna provocerar och mer eller mindre fördummar andra så är Jordan inte det minsta intresserad av det, han är väldigt resonabel och konkret. Han är professor i psykologi och hans intellekt är häpnadsväckande, hans resonemang och kunskaper är helt OTROLIGA. Här intervjuas han av Joe Rogan: 

 

 

Snälla ni, om ni ska läsa eller så något som jag delar med mig av så låt det vara denna video. Den är fantastiskt. Hans djupa insikt i mänsklig historia, kultur och ja framför allt psykologi är fascinerande. Han är helt fenomenal, obeskrivlig! Jag lovar dig att han kommer säga saker du aldrig hört förut, få dig att tänka tankar du inte visste fanns. Jag lovar dig.

 

 

Jag sprider gärna dessa budskap!

 

 

/Christoffer Tavic


RSS 2.0